Rafina Outdoor  - rafina / 2011

Χώρος καθιστικού με πισίνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 

Πρόκειται για μια κατασκευή στεγάστρου με μικρό βοηθητικό χώρο, που προορίζεται για χρήση κατά τους θερινούς μήνες. Μαζί με την πισίνα δημιουργούν ένα σχηματισμό ‘‘Γ΄’ και καταλαμβάνουν τη μία γωνία του οικοπέδου συνολικής έκτασης τριών στρεμμάτων. Στο εσωτερικό του, υπάρχει κουζίνα, μικρός χώρος καθιστικού και δύο wc ότι χρειάζεται ένα χώρος προσωρινής διημέρευσης. Η στήριξη μεταφέρεται εσωτερικά και στον περιμετρικό πέτρινο τοίχο- όριο του οικοπέδου, έτσι τοποθετούνται συρόμενα ανοίγματα στην μεγαλύτερη επιφάνεια των όψεων, που δίνουν στο χώρο την αίσθηση ενός πραγματικά ανοιχτού χώρου σε άμεση επικοινωνία με την ύπαιθρο.   Από τον κλειστό χώρο, η μετάβαση προς τη πισίνα γίνεται σταδιακά, καθώς μεσολαβεί ανοιχτός χώρος, όπου από το μπετονένιο στέγαστρο συνεχίζουν μόνο τα πλευρικά δοκάρια. Στο κενό που δημιουργείται τοποθετούνται ξύλινα δοκάρια με κενό αφήνοντας  έτσι το φως να εισέλθει στο εσωτερικό. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αδρά και οι γραμμές λιτές, σε μια προσπάθεια να ενσωματωθεί η κατασκευή με το αγροτικό τοπίο που την περιβάλλει. 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 

Πρόκειται για μια κατασκευή στεγάστρου με μικρό βοηθητικό χώρο, που προορίζεται για χρήση κατά τους θερινούς μήνες. Μαζί με την πισίνα δημιουργούν ένα σχηματισμό ‘‘Γ΄’ και καταλαμβάνουν τη μία γωνία του οικοπέδου συνολικής έκτασης τριών στρεμμάτων. Στο εσωτερικό του, υπάρχει κουζίνα, μικρός χώρος καθιστικού και δύο wc ότι χρειάζεται ένα χώρος προσωρινής διημέρευσης. Η στήριξη μεταφέρεται εσωτερικά και στον περιμετρικό πέτρινο τοίχο- όριο του οικοπέδου, έτσι τοποθετούνται συρόμενα ανοίγματα στην μεγαλύτερη επιφάνεια των όψεων, που δίνουν στο χώρο την αίσθηση ενός πραγματικά ανοιχτού χώρου σε άμεση επικοινωνία με την ύπαιθρο.   Από τον κλειστό χώρο, η μετάβαση προς τη πισίνα γίνεται σταδιακά, καθώς μεσολαβεί ανοιχτός χώρος, όπου από το μπετονένιο στέγαστρο συνεχίζουν μόνο τα πλευρικά δοκάρια. Στο κενό που δημιουργείται τοποθετούνται ξύλινα δοκάρια με κενό αφήνοντας  έτσι το φως να εισέλθει στο εσωτερικό. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αδρά και οι γραμμές λιτές, σε μια προσπάθεια να ενσωματωθεί η κατασκευή με το αγροτικό τοπίο που την περιβάλλει. 

DESCRIPTION

The construction of a shelter with a small utility room is intended for use during the summer months. Along with the pool is formed an "L" shape, which occupies one corner of the overall plot. Inside, there is a kitchen, a small living room and two wc.

 

The construction is supported internally in the surrounding stone wall, which is the boundary fo the area. There are placed sliding openings in the larger area of ​​the facades, which give the place the feel of a truly open area in direct contact with the outdoor space. From the enclosed space, the transition to the pool is gradual, it intervenes an open space where only the side beams are visible. In the void space which is created are placed timbered beams that leave the light to enter inside. The materials which are used are rough so as to integrate the building with the rural landscape.

ΟΨΗ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΟΨΗ

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now