StudioLoft - athens 

Mετατροπή καταστήματος σε studio με γραφείο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ   

Πρόκειται  για μία ανακαίνιση – αλλαγή χρήσης καταστήματος. Ο χώρος είναι ισόγειος αναπτύσσεται σε τρία συνολικά επίπεδα. Τον κύριο χώρο του ισογείου με εμβαδον  50 τ.μ., πατάρι που καταλαμβάνει το μισό περίπου εμβαδό και υπόγειο.

Βασικό μέλημα της διαμόρφωσης, εκτός από τους χώρους διημέρευσης που θα είχε οποιαδήποτε συμβατική κατοικία , η δημιουργία γραφείου - χώρου εργασίας . Έτσι παρότι πρόκειται για μία γραμμική ανάπτυξη των χώρων, ενοποιούνται ο χώρος καθιστικού και γραφείου και διαχωρίζονται από την κουζίνα με συρόμενο άνοιγμα .Ταυτόχρονα στη ζώνη που βρίσκεται η σκάλα  προς το πατάρι, εντοπίζονται το wc καθώς και η πρόσβαση προς το υπόγειο, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την γραμμικότητα της κάτοψης. Στο πατάρι βρίσκεται ο χώρος του υπνοδωματίου, όπου και εξασφαλίζεται η μέγιστη ιδιωτικότητα σε ένα ανοιχτό στούντιο .

Σε έναν ισόγειο χώρο, το σπουδαιότερο ζήτημα είναι η διαχείριση του φυσικού φωτισμού. Έτσι παρότι η πρόσοψη από ένα ύψος και πάνω αποτελείται εξολοκλήρου από ανοίγματα για να εξασφαλισθεί το μέγιστο δυνατό φως, ένα σύστημα σκίασης τοποθετείται στην όψη με συρόμενο μηχανισμό και προσφέρει στο χώρο την απαραίτητη συσκότιση τις επιθυμητές ώρες. 

Οι γραμμές που προτιμήθηκαν είναι λιτές και δίνουν στο χώρο μια απλότητα.Το τούβλο και οι μεταλλικές επιφάνειες 
προσδίδουν έναν βιομηχανικό χαρακτήρα που αρμόζει σε έναν τέτοιο χώρο, από την άλλη όμως το ξύλο και κάποια θερμά χρώματα συνδυάζονται έτσι να μη στερείται τελικά τη ζεστασιά που χρειάζεται να αποπνέει ένας  χώρος κατοικίας.

DESCRIPTION

The renovation has changed a shop into a house. The space is in ground floor and it has three levels.

A key concern of the overall synthesis is apart from the usual functional units, the addition of a workspace. So the space follows a linear direction and the office and the living room are unified and separated from the kitchen with a sliding door. Simultaneously in the area where the staircase is situated are placed utilities rooms and the access to the basement. This placement enhances the linearity of the plan. In the attic is situated the bedroom, inorder to ensure maximum privacy in the open studio.

In the ground floor, the most important issue is the management of natural lighting. So although the facade from a specific height and above consists entirely of openings to ensure light diffusion, a shading construction is placed on the facade with a sliding mechanism to provide the necessary light obscuring.

Lines preference is simple and give the space a aplotita. The materials, mostly brick and metal surfaces,
give an industrial character to the space, on the other hand are combined wood and warm colors in order to add warmth.

ΤΟΜΗ Α-Α'

ΚΑΤΟΨΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ

ΚΑΤΟΨΗ ΟΡΟΦΟΥ

ΤΟΜΗ Β-Β'

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now